21 april 2009

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen! Först firade vi påsken i Värmland och sedan lämnade jag och Daniel barnen kvar så att vi äntligen kunde åka till Paris. Jag fick detta i 30 års present av Daniel och det var mycket uppskattat!

Iväg till Landvetter på onsdag morgon och vi landade på CDG (Charles Du Gaulle)Airport. Fixade ett pass som skulle ta oss runt med Metro, RER och buss i hela Paris. Detta var det helt klart värt, då vi (tror jag) varit i alla delar... Vi hade checkat in på hotellet och var redo att inta Paris redan vid 12. Bodde 15 minuters gångväg från Triumfbågen så dit valde vi att gå. Häftig byggnad! Vi gick upp i trapporna för att komma upp på taket och sen se ut över Champs Elysee (om det stavas så???) Avenyn är ju hur liten som helst! Det hela var en häftig upplevelse. Gick Champs Elysees gatan ner och tittade något i affärerna men det var inte det som drog i denna stund. Hamnade till slut efter besök i parker och andra sevärdheter på vägen nere vid Louvren. Gick inte in men det var också en otrolig byggnad. Eftersom vi varit uppe sedan 4 på morgon en började detta kännas så vi tog oss tillbaka till hotellet för att lägga oss lite tidigare så vi skulle orka morgondagen.

Käkade frukost och sen tog vi oss till Trocadero för att få första nära glimten på Eiffeltornet. WOW!!! Vilken byggnad. Det slår det mesta man har sett. Det går inte att beskriva. Tog en massa bilder och sen ställde vi oss i en av de LÅNGA köerna till att ta sig upp i tornet. Efter 10 minuter så gick jag iväg för att kolla de andra köerna och i ena benet av tornet fanns en kö för de som ville gå trapporna upp. Näsan inget folk alls. Jag hämtade Daniel och fick med ett lite äldre svenskt par som inte heller hade lust att stå länge i den långa kön och vi kom upp i tornet på nolltid. Det var lite jobbigt att gå men inga problem. På en timme från det vi hade sett tornet för första blicken tills det att vi var uppe på den 3;dje nivån hade det gått 1½ timme. Kötid ca 45 minuter totalt. Då vi var tvugna att köpa biljett till den sista nivån där man var tvungen att åka hiss. Men det kön var inte lång heller... Utsikten och tornet måste upplevas på plats. Det är hur häftigt som helst!

Stack iväg efter ytterligare strapatser och mat till Notre Dame. Stosade sen vidare för att senare ta oss tillbaka till Effeltornet för att se det i mörker. De tände tornet vid 21 och det är också en häftig upplevelse. Denna dag var lång då vi gick från hotellet vid 8.45 och kominte tillbaka förrän vid 22.15. Trötta i benen och av alla upplevelser somnade vi ganska fort.

Fredagen besökte vi Sacré Coeur och Montmartre. Strosade runt och såg den kända väderkvarnen för Moulin Rouge. Köpte vin, baugetter, ost och frukt för att äta en mindre picknick. Mysigt!

Lördagen ängnade vi mestadels åt shopping. Hittade såklart skor som jag köpte med hem. Hade mer än gärna köpt fler men jag kan ju inte köpa alla skor som jag gillar för då får jag öppna skoaffär ;-) Men några par fick jag med mig hem.

Flög hem igen på söndagen och satte oss i bilen för att hämta barnen som vi nu längtade sååå mycket efter. Julia var tyvärr sjuk så första natten var väl inte speciellt rolig men så gott att äntligen få träffa dem igen. Daniel har måndag och tisdag jobbat i Karlstad så jag och barnen valde att stanna kvar och åka tillsammas ner med honom då hansen skulle direkt vidare till Höganäs. Så jag räknar med att denna veckan blir fullt upp för mig då jag själv känner mig aningen krasslig... Men det är skönt att vara hemma igen!

3 kommentarer:

  1. Åååh! Det låter som att ni haft en superbra resa! Lägg upp lite bilder när du får tid - Paris kan man inte få för mycket av!:-)

    SvaraRadera
  2. Välkommen hem. Verka ha varit en bra resa, med mycket att se./ Petra

    SvaraRadera
  3. Jag ska försöka få upp bilder men kameran hamnade i Daniels väska... Han åkte till Höganäs på jobb så jag får den först tillbaka imorgon fredag.

    SvaraRadera